BİTKİ ADI | UYGULAMA MİKTARI VE ŞEKLİ | UYGULAMA ZAMANI |
Damlama Sulama ile Topraktan | Yapraktan |
Tüm Sera Sebzeciliği (Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Fasulye, Kavun, Karpuz, Soğan,Havuç, Patates, Çilek) vs. | 1-1,5 lt / da | 100 lt suya 100–125 cc | Dikimden itibaren hasat sonuna kadar 15-20 gün ara ile 2-3 tekerrürde uygulanır. |
Tüm Açık Alan Sebzeciliği (Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Fasulye, Kavun, Karpuz, Soğan, Havuç, Patates, Çilek) vs. | 1-1,5 lt / da | 100 lt suya 125-150 cc | Dikimden itibaren hasat sonuna kadar 15-20 gün ara ile 2-3 tekerrürde uygulanır. |
Tüm Yaprakları Yenen Kışlık Sebzeler(K.bahar, Pırasa, Ispanak, Marul, Kıvırcık, Aysberg ) vs. | 1-1,5 lt / da | 100 lt suya 125-150 cc | İlkbahardan itibaren 20-30 gün aralıklar ile |
Kavun, Karpuz, Kabak vs. | 1-1,5 lt / da | 100 lt suya 125-150 cc | İlkbahardan itibaren 20-30 gün ara ile 2-3 tekerrürde uygulanır. |
Fidanlık, Süs Bitkileri vs. | 0,5 lt / da | 100 lt suya 100–125 cc | Dikimden itibaren hasat sonuna kadar 15-20 gün ara ile 2-3 tekerrürde uygulanır. |
Tüm Meyve Ağaçlarında (Elma, Armut, Şeftali, Kayısı, Ayva, Kiraz, Vişne, Badem Bağ, Zeytin ve Narenciye ) vs. | 2-4 lt / da | 100 lt suya 125-150 cc | Üç uygulama tavsiye edilmektedir. 1.Tomurcuk ve çiçeklenmenin öncesinde 2. Meyve oluşumunda 3. Hasat sonuna kadar |
Tüm Endüstri Bitkileri (Mısır, Soya, Tütün, Pamuk, Ayçiçeği, Şeker Pancarı ) vs. | 1-1,5 lt / da | 100 lt suya 125-150 cc | Bitkiler 10-15 cm boya ulaştıktan sonra 20 gün ara ile 2-3 tekerrürde uygulanır. |
Tüm Tarla Bitkileri (Arpa, Buğday, Nohut, Mercimek) vs. | | 100 lt suya 125-150 cc | Bitkiler 10-15 cm boya ulaştıktan sonra 20 gün ara ile 2-3 tekerrürde uygulanır. |