BİTKİLER | UYGULAMA ŞEKLİ VE ZAMANLARI | UYGULAMA MİKTARI |
Topraktan | Yapraktan |
TARLA BİTKİLERİ Hububat, Mısır, Soya, Tütün, Pamuk, Yem Bitkileri Ayçiçeği, Şeker Pancarı vs. | Ekim öncesi: Toprak ekime hazırlandıktan sonra uygulanır. Ekim Sonrası: Yaprak uygulaması bitkiler 20 – 25 cm boya ulaşınca uygulamaya başlanır ve gerekirse 20 gün sonra tekrarlanır. | 400 cc/da | 100 Lt Suya 50 cc/da |
SEBZELER Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Fasulye, Bezelye, Kabak, Kavun, Karpuz, Soğan Çilek, Sarımsak, Havuç, Marul, Lahana, Karnabahar, Kereviz, Patates, vs. | Fidelerin şaşırtılması esnasında ve Vegetatif büyüme sırasında: Bitkiler 20-25 cm boya ulaşınca uygulamaya başlanır ve gerekirse 20 gün sonra tekrarlanır. | 250 cc/da | 100 Lt Suya 50 cc/da |
FİDANLIK VE SERALAR Süs bitkileri, Diğer Sebze vs. | Ekim öncesi: Toprak ekime hazırlandıktan sonra uygulanır. Ekim Sonrası: Vejetasyon boyunca 20 gün aralıklarla uygulanır | 200 cc/da | 100 Lt Suya 50 cc/da |
MEYVELER Elma, Armut, Şeftali, Kayısı, Ayva, Kiraz, Vişne, Muz, Badem, Bağ, Erik, Narenciye Zeytin, Diğer Meyve Ağaçları | Üç uygulama tavsiye edilmektedir: 1- Tomurcuk ve çiçeklenmenin hemen öncesinde. 2- Meyve oluşumunda. 3- Meyvelerin büyümelerinin devam ettiği mevsim ortasında uygulama yapılır. | 25 cc Ağaç Başına | 100 Lt Suya 50 cc/da |
YEŞİL ALANLAR | İlkbahar’dan itibaren 20-30 günlük aralıklarla | 100 Lt Suya 200 cc/da |
Yukarıda tavsiye edilen uygulama miktarı, toprak yapısına ve ürün cinsi ile yaşına göre değişebilir. |