| ÜRÜN | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN UYGULAMA MİKTARI |
| MEYVELER: Narenciye, Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt, Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz | Sürgün faaliyeti ile başlayıp 2 hafta ara ile 2–3 uygulama | 100 Litre Suya 150-200 gr |
| Bağ | Meyve tutumundan önce birinci ve bundan 15 gün sonra ikinci uygulama yapılır | 100 Litre Suya 150-200 gr |
| Çilek | Fide dikiminden itibaren 15–20 gün aralıklarla 2–3 uygulama yapılır | 100 Litre Suya 150-200 gr |
| Muz | Çiçeklenme döneminde başlanır. 7–10 gün ara ile 2–3 uygulama yapılır | 100 Litre Suya 150-200 gr |
| SEBZELER: Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Kavun, Karpuz, Kabak, Fasulye, Bezelye | Gelişme devresinde bitkilerin büyümesini teşvik amacıyla başlanır. Çiçeklenme döneminden itibaren 10–15 gün ara ile 3–4 uygulama yapılır | 100 Litre Suya 150-200 gr |
| Marul, Ispanak, Lahana, Maydanoz, Karnabahar | Gelişmenin erken devrelerinden başlanır. İleri dönemde 15 gün ara ile devam edilir. | 100 Litre Suya 150-200 gr |
| Havuç, Soğan, Sarımsak | Gelişmenin erken devrelerinde 15 gün arayla 2–3 uygulama yapılır | 100 Litre Suya 150-200 gr |
| Fındık | Bahar döneminde başlayarak bir sezonda 2–3 uygulama yapılır | 100 Litre Suya 150-200 gr |
| Zeytin | Yetişme süresi boyunca 3–4 uygulama yapılır | 100 Litre Suya 150-200 gr |
| Damlama sulama ile sulanan tüm bitkilerde 700-1.000 gr/da/gün dozunda uygulama yapılır. Bu dozlar tavsiye niteliğindedir. Dozlar analiz sonuçları ve bitki gelişim dönemine göre değişiklik gösterebilir. |